Molekulaarbioloog, teaduse populariseerija ja kolme lapse ema Liz Heinecke kirjeldab vahvaid ja õpetlikke katseid ja projekte, mis aitavad äratada huvi keemia vastu. Kuidas eraldada taimedest lõhnaaineid ja eeterlikke õlisid? Kuidas aitab punase kapsa mahl eristada happeid ja aluseid? Kuidas valmistada gaseeritud vett ning lahutada markeri tinti koostisosadeks? Need ja paljud teised tööd aitavad mõista keemia põhimõtteid ning rakendusi toidu- ja parfüümiteadusest meditsiinini.
Tööde juhised on antud samm-sammult ning illustreeritud fotodega. Enamiku katsete jaoks piisab lihtsatest kodus või toidupoes leiduvatest vahenditest, mõnel juhul tuleb vahendeid lisaks otsida internetist või erialapoodidest.
Lisaks tutvub lugeja 25 silmapaistva keemikuga läbi aegade, antiikajast tänapäevani, kelle uurimisvaldkonnast on raamatu katsed inspireeritud.